Aanbod


Bij ITS kan je terecht voor training / coaching op maat.
Voor zowel ruiter als paard.

Training paard

750_5090
271655100_988505565347240_3824754955046185497_n

Veulenstart

Geef je veulen een goede start met oefeningen aangepast aan de jonge leeftijd van het paard, oefeningen die rekening houden met de fysieke en mentale mogelijkheden van het jonge dier maar die tot een veilige en aangename omgang leiden en zo voorbereiden op een mooie toekomst.

Zadelmak maken

Na voorbereidend grondwerk gaan we aan de slag onder het zadel voor de basis rijvaardigheid. We werken aan vlotte gangen en overgangen, body control, nageeflijkheid, soepelheid, spieropbouw en verfijning.

Trailer laden

Na enkele grondwerkoefeningen krijg je meer controle over het paardenlichaam en kunnen we aan het eigenlijke trailerladen beginnen. Geen instant mirakeloplossingen maar met kennis van de ontsnappingsmechaniek en het leervermogen van een paard tot een duurzame oplossing komen

Training wandelpaard

Stresstraining en oefeningen die erop gericht zijn het hoofd te kunnen bieden aan wat je kan tegenkomen als je het bos of de baan opgaat.

Training wedstrijdpaard

Dressuurmatige rijlessen volgens de Amerikaanse rijkunst met als doel het paard met lange teugels en zo verfijnd mogelijk helpen te rijden, waarbij het paard zelfstandig verzameld loopt.

Disciplines aan de hand : halter, showmanship at halter, trail in hand en longeline

Disciplines onder het zadel : trail, horsemanship, pleasure, hunter under saddle, hunt seat equitation, ranch riding, ranch trail

Instructie ruiter

Individuele lessen
Individuele rijlessen op maat van de ruiter en paard. Lessen worden gegeven met hulp van een headset. Met eigen paard of paard van ons. 
Zowel voor de recreatieve ruiter als de wedstrijdruiter. 

Disciplines aan de hand : halter, showmanship at halter, trail in hand en longeline

Disciplines onder het zadel : trail, horsemanship, pleasure, hunter under saddle, hunt seat equitation, ranch riding, ranch trail.

Les grondwerk

Grondwerklessen met als doelstelling om de dagelijkse omgang te verbeteren, spieren op te bouwen, als voorbereiding op zadelmak maken, stresstraining of trailerladen.

Ook de wedstrijddisciplines aan de hand zoals halter, showmanship at halter, trail in hand en longeline kunnen aan bod komen.

Omscholing

Rijles voor de klassieke ruiter die zich wil omscholen tot de Amerikaanse rijkunst.

Wedstrijdcoaching

Wedstrijdcoaching 

Persoonlijke begeleiding tijdens wedstrijden.
Zowel in binnen- als buitenland.
Mogelijk in de disciplines:

 • halter
 • showmanship at halter
 • trail in hand
 • longe line
 • trail
 • horsemanship
 • pleasure
 • hunter under saddle
 • hunt seat equitation
 • ranch riding
 • ranch trail

Clinics

Clinics

Lesdagen op verplaatsingen. Neem contact op voor de mogelijkheden. N/F/E